Professional fangirl #1 - Knihy


Tak toto úžasné meme našla Maggie na tomto blogu :) Taktiež treba spomenúť že ho vymysleli spolu s Kristín :) Každý týždeň pridáme článok s odpoveďami na otázky na určitú tému ako napr. knihy,seriály,filmy...Ak by ste sa mali záujem zapojiť sa link nájdete TU

Tentoraz prvá časť a to sú samozrejme knihy! :D

• Aká je tvoja obľúbená a neobľúbená kniha? 
Maggie: Jedna obľúbená kniha? To sa dá aj vybrať? Ale ak by sme zobrali, že séria, ktorú som najviac čítala, tak teda Upírska akadémia. A neobľúbená? Hm...Tak, nepáčila sa mi dosť After od Anny Todd alebo Život u susedov od Huntley Fitzpatrick.
Barbora: Obľúbených je veľa...tak napríklad Anjeli a démoni od Dana Browna :D A k neobľúbeným...tých je tiež dosť ale jednoznačne vyhráva Na vine sú hviezdy.hviezdy. Bezkonkurenčne :D
Viktória: A zasa sme pri tej istej otázke..:D Na vine sú hviezdy.. Jednoznačne! A najneobľúbenejšia. Hmm.. toto je dosť ťažké, vzhľadom k tomu, že nemám veľa kníh, ktoré by som mohla považovať za neobľúbené. Ale zrejme si vyberiem Iskrivú. Tá kniha ma ničím nezaujala.. :)

• Ako sa nazýva kniha/séria od tvojho obľúbeného autora?
Maggie: Mesačné kroniky od Marissy Meyer. Tá séria je dokonalá a určite, ak ste o nej ešte nepočuli, si ju prečítajte.
Barbora: Percy Jackson/Bohovia Olympu od Ricka Riordana :)
Viktória: Och!!! :DD urobím kompromis, a vyberiem si niečo zo sérií pre zmenu. :D J.K.Rowlingová a Harry Potter.. je to kniha mojej duše. :)

• Kniha, ktorá ťa najviac dojala?
Maggie: Fúúha, asi to bude Mechanická princezná. Tá kniha celá bola plná nervov a strašne ma to do deja vtiahlo a ten koniec...no, dojalo ma to.
Barbora: Mechanická princezná samozrejme :D a to je u mňa veľmi ťažké aby ma niečo dojalo,ale nevedela som koho tam mám ľutovať najskôr... proste záver jak sa patrí.
Viktória: Tie otázky ma raz zabijú!! :D Dojala ma Mechanická, dojal ma Experiment a samozrejme ma dojali Hviezdy! :D Takže je ťažké sa rozhodnúť z takého výberu kníh! :D

• Kniha, ktorú si si kúpil za pár eur?
Maggie: Nočný cirkus od Erin Morgenstern. V jednom malom knihkupectve ju mali tuším za 3€, a odolajte no. A keďže som neodolala a kúpila a prečítala, tak neľutujem. Tá kniha sa úplne hodila na to vianočné obdobie, v ktorom som ju čítala. Bola proste magická.
Barbora: Presne ako Maggie,taktiež Nočný cirkus.Je až hanba že bola taká lacná,kedže patrí medzi oje top knihy vôbec :)
Viktória: Dokonalý pár od Allie Condievovej.. Bola som sa školskom výlete, a v centre mesta sme vošli to takého obchodu kde bolo vážne všetko! No a v jednom kúte boli knihy, a vybrala som si túto, pretože bola zrejme za 3 eurá, a dosť ma zaujala anotácia..


•Tvoja obľúbená kniha od slovenského autora?
Maggie: Ha, jednoduché. Džínsové denníky od Zuzky Šuľajovej, keďže je to jediná slovenská autorka, ktorú som si obľúbila a ktorej sériu zbožňujem.
Barbora: Presne :D zase zhoda :D samozrejme sú to Denníky (btw.najviac sa mi páčila dvojka)
Viktória: Súhlas s Maggie a Barborou! Bola to moja prvá kniha, a práve ona ma vtiahla do tohto sveta, takže pre mňa znamená viac ako len obľúbená kniha od slovenského autora.. :)

• Kniha, ktorá ťa najviac sklamala? 
Maggie: Experiment, asi...Od tej knihy som čakala mega finále a to čo som dostala...no, nič moc.
Barbora: Fúu tých je veľa ... :D ale čo ja viem,Na vine sú hviezdy,Experiment,Labyrint:Útek trochu...
Viktória: Dosť ma láka napísať Experiment, ale musím spomenúť Dokonalý pár.. Anotácia bola pre mňa úžasná, páčil sa mi príbeh a aj postavy. Ale kniha bola dosť nudná.. A tým ma to sklamalo, pretože som očakávala viac..

• Kniha, v ktorej by si chcel žiť?
Maggie: Aj to už bolo v poslednom tagu čo sme robili. Ale tak, okrem toho svetu, by som chcela žiť čo ja viem, vo svete z Upírskej akadémii. Teda, určite by to bolo zaujímavé, a celkovo, páčilo sa mi, ako je ten svet vymyslený a ako funguje
Barbora: V Percymu jednoznačne :D je to v podstate svet ako teraz ale prepojený s antickými mýtmi čo je absolútne super :D
Viktória: Opäť spomeniem Divergenciu.. :) Veľmi ma zaujal práve tento svet, a to tým, že frakcie mali špecifické vlastnosti a boli úplne odlišné.. A mám právo si vybrať, v ktorej chcem žiť.. :)

• Kniha, ktorú si si prečítal na základe odporúčania?
Maggie: Ráta sa aj recenzia ako odporúčanie? Lebo inak by som sa k tej knihe asi nedostala..takže, potom by som vybrala Nocte,na ktorú ma nalákala Foxy jej recenziou. A vy si určite prečítajte tú knihu, hlavne ak sa vám páčila Mara Dyer, tak aj túto budete zbožňovať. Nehovoriac o pokračovaní.
Barbora: Je ich strašne veľa takže ťažko povedať :D Ale no napr.Medeného jazdca.(ktorý ma taktiež trochu sklamal)
Viktória: Pfú! Väčšinou všetky knihy čítam na odporučenie či už z recenzií, alebo od niekoho osobne.. :) Takže ťažko vyberať..

• Akú knihu si naposledy prečítal?
Maggie: I'll meet you there. To som mala prečítané v priebehu dvoch dní. Fakt jedna z najlepších Young-adultiek, aké som čítala. Určite každému odporúčam.
Barbora: Pieseň ľadu a ohňa:Tanec z drakmi :D posledný diel čo vyšiel a už súrne potrebujem ďalší :D,škoda že trvá roky napísať takúto knihu bohužiaľ.
Viktória: Harry Potter a Ohnivá čaša.. Dosť ma Harry teraz chytil, a Fénixov rád mám už skoro prečítaný, takže bude ďalší na zozname.. :)

•Aký najzaujímavejší názov mala kniha, ktorú si prečítal alebo niekde videl?
Maggie: Mačka na rozpálenej plechovej streche. V živote som o tej knihe nepočula a nebyť knižnej šifry asi ani nebudem. Ale neskutočne ma ten názov pobavil. :D
Barbora: Myslím že THE DUFF je dosť zaujímavý názov :D (The Designated Ugly Fat Friend)
Viktória: Starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol.. Príde tento názov zaujímavý len mne, alebo aj vam? :D


• Kniha, v ktorej skoro všetci zomrú
Maggie: GOT? :D akože, nezomreli všetci, ale verím, že časom v tej sérii väčšina poumiera :DDD
Barbora: V GOT samozrejme :D po tých 5 knihách čo som prečítala tak tomu vážne verím veď Winter is coming :D
Viktória: Uf! Žeby Divergencia? :D nič iné mi nenapadá.. Možno aj Hry o život, ale no.. Pravdupovediac, zomrelo tam vážne veľa ľudí! :D

• Kniha, ktorá ťa najviac zaujala?
Maggie: Najviac zaujala? Ježiši, čo je to za otázku. Najviac ma zaujali asi knihy z vojnového obdobia. Z toho proste behá mráz po chrbte. Medený jazdec a vlastne celá séria proste hovorila, o tom, aké to bolo cez vojnu ťažké a hlavne ako tá vojna ľudí poznamená. A Medzi odtieňmi sivej to zase bolo o tom, ako to bolo počas vojny, v koncentrákoch a koľko rokov tí ľudia ešte žili v koncentrákoch aj keď vojna skončila.
Barbora: Ako vážne? :D Nedá sa vybrať jednu proste. Každá zaujme niečim iným úplne :D Nikdy si nedokážem vybrať jednu najobľúbenejšiu knihu a tak isto je to teraz.Tak dam teda knihu Iba jeden deň,kedže je to typická romantická kniha ktoré ja nemusím.Napriek tomu sa mi strašne páčila a nemohla som sa od nej odtrhnúť,pravdepodobne to bolo tým neplánovaným cestovaním ktoré sa mi tak páči...
Viktória: Myslím, že najviac ma zaujala kniha Šťastná sedmička. Táto kniha si ma získala už anotáciou, a to tým že bola odlišná. Bola o malom géniovi. Nikdy som knihu s takýmto obsahom
nevidela, takže ma zaujala svojou originalitou.. :) Má krásne myšlienky, vtipné dialógy, premyslené postavy a celý príbeh. Je to príbeh zo života, ktorý poukazuje na silu ľudí, priateľstva, rodiny.. Priznávam, že prekonala Greena! :D

9 Komentáre

  1. Dobrý TAG! :) Zaujímavé odpovede a ako vidím, musím sa už dokopať k Mesačným kronikám, musím!! :D Život u susedov som čítala nedávno, ale mne sa celkom teda páčila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to skôr také meme :D keďže by malo byť raz za mesiac (ignorujeme, že v tom článku je týždeň, lebo sa nám to nechce opraviť :D ) hej :D
      Čo ja viem :D ja som od toho teda očakávala viac :D a tak celkovo ma to sklamalo :d
      hej, k mesačným kronikám sa musíš dokopať! Sú luxusné :)

      Odstrániť
  2. Veľmi pekné ďakujeme za zapojenie sa! :) Super odpovede, v niektorých som sa zhodla.
    A ďakujem Maggie, že si prezradila (v dobrom) knihu (Mačka na rozpálenej plechovej streche) v knižnej šifre. :D Vôbec som na to nevedela prísť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš :D to ma ani nenapadlo :D Ale tak je to jedno :D Viacerí to majú celé (aj my) a proste, k tým odpovediam sa dostaneš, minimálne časom :)

      Odstrániť
    2. Mne chýbali posledné 2, takže som rada, že si to napísala :D :)

      Odstrániť
  3. Maggie, že akú reklamu mi tu robíš! :DD inak takmer vo všetkom by som dala niečo iné :D zhodli sme sa asi akurát tak v Experimenta a Džínsovom denníku, lebo proste všetci vieme, že Džínsový je úžasný :D super tag :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj v knihe v ktorej každý zomrie?? :D :D To by ma zaujímalo kde viac než v GOT :D

      Odstrániť
    2. :D Tak, bolo to to prvé, čo mi napadlo :D takže... :D to tak nejako išlo samé :D Tak sa zapoj aj ty :D som zvedavá na tvoje odpovede :D

      Odstrániť
  4. Super tag!! :) Vidím poprvé. Vaše odpovědi se mi moc líbí a hodněkrát jsem se s nimi i ztotožnila.

    OdpovedaťOdstrániť