Týždeň s knihou #2 - 10 dôvodov, prečo čítať Upírsku akadémiu

Nečítali ste ešte Upírsku akadémiu a neviete prečo by ste mali začať? Tak sme tu teda  hneď s 10 dôvodmi, prečo sa do tejto namakanej série pustiť.


1. Humor
Poznáte knihy, ktoré sa veľmi snažia byť vtipné, ale nakoniec sú akurát tak smutné? Táto kniha taká nie je. Tu sa smejete na rôznych hláškach furt. A nevyznievajú umelo, ale prirodzene. 
2. Múdra hrdinka
Koľkokrát ste čítali nejakú knihu a nakoniec ste mali z nej horší pocit ako by si zaslúžila, aj to iba kvôli tomu, že hrdinka mala všetko pod nosom, ale vôbec si to nevšímala a chovala sa ako naivná krava? Nehovorím, že Rose sa tak niekedy nechovala, ale väčšinou premýšľala a na mnoho vecí aj prišla! :) A nehovoriac o jej humore.Ako sa dá nemilovať bad-ass hrdinky?
3.Vtipný sexy hrdina
Adrian Ivaškov.Čo viac k tomu dodať.Zaradila by som ho medzi mojich TOP 5 najlepších hrdinov vôbec.Možno že to dosť preháňa z alkoholom a často lezie do snov,no napriek tomu ho musíte milovať.Jeho hlášky sú proste najlepšie,nehovoriac keď sa to spojí s Rose... :D
4.Vážny sexy hrdina
Zbožňujem Rusov! Teda, minimálne tých v knihách. A tento bol dokonalý. A bol takisto trénerom. Proste, dokonalosť sama o sebe. Neviem si predstaviť lepšieho ehm, muža pre Rose. :D
5. Dokonale vymyslený svet
Originalita! Ďalší plus knihy! Svet, ktorý existuje v našom svete, a pritom má vlastné pravidlá a pritom neznie ako zo stredoveku. 

6. Žiadny trblietajúci sa a horiaci upíri na slnku
Spomínala som ako mi lezú na nervy upíri, ktorí sa trbliecu alebo nebodaj horia na slnku? Nie? Tak teda neskutočne mi lezú na nervy! Poviem vám, v tejto knihe vás taký nečakajú - teda aspoň nie tí dobrí!  
7.Primerané veku
Hlavná hrdinka správajúca sa aj vzhľadom na svoj vek, nie ako keby mala minimálne o 5 rokov viac a mala úplne iné názory. Nie, taká Rose proste nie je. Zároveň je to celé prostredie hodnoverné,Všetci sa správajú na svoj vek a nie sú predčasne dospelí.
8.Internátna škola
Neviem ako vy,ale ja si vždy rada prečítam knihy ktoré sa odohrávajú na internátoch.Škoda že veľmi málo ich je vážne dobrých,ale VA tu určite patrí.+Ten ich obrátený nočný režim by mi vážne vyhovoval..Predstavte si že cez deň spíte a v noci sa začína vyučovanie!

9. Priateľstvo
Prečítala som veľa kníh,ale nikde som nenašla také silné priateľské spojenie ako je medzi Rose a Lissou.( kedže majú aj to puto :) Sú tak trochu protiklady a tak sa dokonale dopĺňajú.
10.Opakovanie deju pre sklerotikov
Dobre,tento dôvod mi ide občas aj na nervy,ale kedže som mala veľkú pauzu v štvrtej časti dosť mi to pomohlo.Autorka vždy( hlavne na začiatku)  postupne v deji opakuje kto je kto a čo sa predtým odohralo.Takže ak náhodou často zabúdate,je táto séria pre vás ta pravá! :D

6 Komentáre

  1. 10 dôvodov je málo podľa mňa :D to nejaké trojciferné číslo treba :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výborne napísané, súhlasím :D Dôvody sú skutočne pádne :D Najmä Dimko je jednoducho geniálny, rovnako tak svet aj humor :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D jop :D
      Dimko je super :D a Adrian je lepší, ale Dimko sa hodí viac k Rose :D
      A humor je úžasný :)

      Odstrániť
  3. Aww.... tento článok ma úplne potešil! :) Práve som dočítala posledný diel VA, ale zamilovala som si ju už po prvom dieli. Neskutočne dobrá séria to je! :) A Rose a Dimitri sú skvelý pár. Ale aj ja môžem byť platonicky zamilovaná do Dimitriho, nie? :D Joj, ďakujem za ešte väčšie spríjemnenie večera. Veľmi si ma týmto článkom potešila. :3 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tú sériu čítala minulý rok v januári a za týždeň som ju dala :D takže tak :D
      Rose a Dimitri sú spolu úžasný :3
      Hej vkľude, v rade na Dimtriho je stále miesto :DD
      Rada sa stalo, aj nás to poteší, keď tieto články majú dobrú odozvu :)

      Odstrániť