Rozhovor: Marissa Meyer

Marissa Meyer. Počula som o nej už dávnejšie, ale k Cinder som sa odhodlala nejako začiatkom novembra a zhltla som ju tak za deň a pol - tak ma to chytilo. :D A už sa teším, keď (ak) sa dostanem ku Scarlet, Cress,... :) Proste, ako som to aj na GR spomínala - rozprávky v budúcnosti? To ja môžem :3 

1.) Čo vás najviac inšpiruje (v písaní kníh, v živote atď.)?  
Som veľmi inšpirovaná autormi, ktorým sa podarilo mať celoživotnú kariéru a písať knihy roky a roky. Vážne dúfam, že Cinder a Mesačné kroniky sú pre mňa len začiatkom. 


2.) Aké je vaše obľúbené miesto na písanie kníh?  
Chodím do kaviarní a reštaurácii. Takisto, môj manžel mi stavia písacie štúdio na našom dvore, a nemôžem sa dočkať kedy bude hotové! 


3.) Čo (ak niečo) by ste radi zmenili (vylepšili) vo vašich knihách? 
Dúfam, že každá kniha je lepšia ako tá posledná. Stále sa učím o umení písania. Je veľa vecí, o ktorých premýšľam: štruktúra zápletky, postavy, konflikty, napätie, detaily prostredia...takže dúfam, že robím moje knihy silnejšími v akomkoľvek spôsobe, ktorý môžem. 





4.) Čo je váš najväčší sen? 
Keď som vyrastala, mojím najväčším snom bolo byť spisovateľom na plná úväzok, takže mám pocit, akoby som žila svoj sen. Myslím, práve teraz, že mojím 'šialeným' najväčším snom je vidieť Mesačné kroniky ako filmy a dúfam, že spravia akčné spracovania postáv. To by bolo úžasné. 


5.) Blížia sa Vianoce. Je nejaký dôvod, prečo sa na ne tešíte? 
Mám rada prázdninové filmy! Hlavne romantické, ktoré sú naozaj smiešne a sentimentálne. 


Toto bol síce kratší rozhovor, ale dúfam, že sa vám ľúbil takisto, ako ten predchádzajúci. Ďalší už bude dlhší (ako ten prvý) a bude to so Samanthou Shannon! :) 

2 Komentáre