10 vecí,čo nás odradzajú od čítania kníh

Rozmýšľali sme o čom spraviť najnovšie 10 veci,keď tu zrazu ma napadla riadna výzva pre nás knihomoľov :D Čo tak napísať 10 negatívnych vecí/vecí ktoré nás odrádzajú od  kníh??? Poviem pravdu,nebolo to ľahké ale nakoniec sme to nejak zvládli.

1.Ničenie zraku
Tak na začiatok to najdôležitejšie.Zdravie :) Neviem ako u vás,ale u mňa niečo na tom bude,predsa často čítam až tak dlho že ma až bolia oči + mám nosiť okuliare.

2.Čas
Tu niet čo dodať :D Veď to poznáte...

3.Povinné čítanie
Toto je podľa mňa jeden z hlavných problémov.Deti ktoré od mala nečítali zvyknú čítať (ak vôbec) len povinné čítanie,ktoré priznajme si,je väčšinou strašné.

4.Filmy
Filmy.Tie občas zlákajú aj mňa.Poviete si,veď načo to čítať ak je aj film? (ku kvalite väčšiny sa radšej nevyjadrujem)


5.Blbé reči iných ľudí
Prípad častejší u detí,ale priznajme si.Kto z nás nepozná aspoň jedného idiota ktorý sa vysmieva z toho že čítate?
6.Ceny
Knihy nie sú úplne lacný špás.Chápeme že tie ceny sú také musia byť pri tedajšom trhu,no nie každý na to má.Keď si vezmeme napr. ak by ste si chceli kúpiť sériu Pieseň ľadu a ohňa...
7.  Únava 
Či je stred polroka, či sa blíži koniec roka, furt je toho v škole veľa. A mám pocit, že sa to nezmení už nikdy. A proste, predstavte si ten denný režim, keď spíte 7 hodín, stávate pred 6tou, prídete domov okolo 4 (alebo aj neskôr), a proste jediné čo sa vám chce, je zaľahnúť a spať. 



8. Rôzne sociálne siete 
Treba k tomu niečo dodať? :D Otvoríš facebook, instagram, weheartit, poprípade aj blogger a už to ide a ani nevieš ako, už hodina ubehla. A potom ďalšia. A potom zistíš, že si sem išla na skok, iba niečo odpísať a chcela si ísť písať článok na blog, alebo čítať knihu. Ha, možno nabudúce.  

9. Čakanie
Nič nie je lepšie, keď vám konečne výjde nová časť nejakej sérii, alebo nová kniha od obľúbenej autorky/autora a vy sa tešíte neskutočne. A potom zistíte, že musíte čakať minimálne rok na pokračovanie. Hneď vás tá eufória prejde. 


10. Rodičia 
Jaj. Komu nelezú na nervy? A už duplom, keď zvyšné uvedené body sú v poriadku, a bez problémov, a vtedy, ako záKon schválnosti, sa dovalia vaši rodičia, s tým, že máš ísť spraviť toto a tamto a potom by si mohla aj toto a tuto to. No nezabíjali by ste? 

20 Komentáre

  1. Ako to tak čítam, tak som na tom dosť dobre a naozaj málo vecí ma od čítania odrádza :)
    Zrak - to je dlhý príbeh. Pôvodne som mala nosiť okuliare s dosť silnými dioptriami, skúšala som to mesiac, nedalo s nimi existovať, tak som ich nenosila. Druhý očný lekár povedal, že okuliare nepotrebujem. Takže fajn, nenosím ich a cítim sa dobre. Vždy mi všetci hovorili, že sa mi z čítania pokazia oči, ale ja mám skôr pocit, že ich to posilňuje.
    Čas, ceny a únava - ti ma dokážu znechutiť a odradiť od čítania.
    Blbé reči vôbec nie, nebolo ich veľa a išli jedným uchom dnu a druhým von. Povinné čítanie mám tiež celkom rada, pozretie filmu ma nezvykne odradiť od knihy, ani čakanie a zo sociálnych sietí akurát tak blogger, ale tak to považujem za "nutné zlo", lebo však recenzie písať treba. A rodičia - otec sa nestará ani o čítanie, ani o domáce práce a mama bola vždy taká tolerantná, lebo ona je rada, že čítam, takže väčšinou bola vždy zhovievavá, keď som najprv čítala, a potom išla spraviť to, čo mi nakázala :)
    Skvelý súhrn :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je to spísané tak, že proste mňa a Barču napadli nejaké veci, a tak sme to spísali :D Samozrejme, ani ja sa vo všetkých bodoch nenájdem, ale sú to proste také pre nás najvšeobecnejšie veci :)

      Odstrániť
  2. Mňa od čítania neodradí takmer nič, jedine zlé osvetlenie a aj keď je zlé, tak čítam aj keď ma bolia oči :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D to zas nie :D a mne dosť prekáža aj spánok :D teda, čítam aj večer ale aj tak vždy spím okolo 7 hodín (často menej :D ) a potom som unavená :DD

      Odstrániť
  3. S většinou popravdě problém nemám. :) Na zrak mi to nějak nepůsobí - a navzdory předpokladům táty ani takový noťas, vada se mi nějak ustálila na tři a půl dioptriích. :D
    Čas - takový boží gif, ach! :3 To je absolutní pravda. :D Na filmy se moc nedívám, někdy se k nim odhodlám, ale většinou až po přečtení knihy. :) Rodiče jsou jasní, kromě toho má mamka má v oblibě mi zakazovat válečné romány - případně vše "ošklivé", co souvisí s druhou světovou, ale co už. Nikdy se jí to pořádně nepovedlo, vždy jsem knihu přečetla. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sú skôr všeobecné dôvody :) ...Ja to s filmami robím tiež tak :)

      Odstrániť
  4. Naprosto výstižné! Souhlasím se vším :D
    http://booksaremydestiny.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článek! :) Krásně sepsané a gify, které jsi vybrala, mě opravdu pobavily :D Hlavně s tím časem ty jo.. Ať mám před zkouškou nebo cokoliv, tak si stejně většinou alespoň chvilku na čtení najdu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Doctor nesmie chýbať! :3 Gify vyberala Barča, takisto ako písala polovičku článku :)
      Hej aj ja :D ale väčšinou to je tak, že prečítam si jednú kapitolu a vrátim sa k učeniu. Prečítam minimálne 5 a učenie už v ten deň bohužiaľ neuvidím :D

      Odstrániť
  6. Ja už okuliare nosím, bohužiaľ :D Aj keď len zriedka, ale aj tak už neprečítam, čo je napísané na tabuli aj keď som v druhom rade :D
    A ostatné... Vyzerá to tak, že každý knihomoľ má skoro tie isté problémy :D Síce ja som neznášala čítanie kvôli tomu, že som nevedela čítať (resp. vedela, ale dosť slabo) :D A to otravné čakanie! Vtedy nemám chuť robiť nič iné len sedieť pri tom prekladateľovi a nakukať mu cez plece ako mu to ide (sem tam mu ešte priniesť kávu... :D) Podarený článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D dakujeme...ja vidím..ale aj tak mi dala zase silnejšie -_- (nechápem kto by pozeral na malinke pismenka zo 100 metrov)

      Odstrániť
  7. Pre mňa je úplne najhoršie čakať napríklad rok na nejaké vydanie pokračovania... a hlavne ak sa diel, ktorý som práve dočítala, skončil nejako katastrofálne alebo totálne, že whááát? To mám nervy :D preto som to spravila aj s The Raven Cycle #3 tak, že som sa dostala do trištvrtiny a s vypätím všetkých síl som sa donútila prestať čítať a počkať s koncom až na dobu, keď vyjde štvorka. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na to sa dlho chystám :D !!! A nejak na to vždy zabudnem...

      Odstrániť
    2. Majka!! Uvedomujes si ze aj to tvoje VZA neskoncilo pra e ktovieako klufne a tiez cakame vsetci na pokracovanie do nrviemkedy? :D

      Odstrániť
  8. U mě je to hlavně únava a čas. A škola. To je nejhorší nepřítel čtení, naštěstí teď budou prázdniny a já budu most číst od rána do večera :3 U mě rodiče ne, jim to vůbec nevadí a ničení zraku taky ne, protože už takhle mám brýle, takže je jedno jestli čtu nebo ne :D Skvělý článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Únava a čas sú strašný nepriatelia :D Hej, rodičia ani mne tak už poslednú dobu ale bejvávalo aj keď oni odomňa niečo furt chceli :D
      Ja so zrakom našťastie nemám problémy takže tak :D ale Barča tuším áno :D

      Odstrániť
  9. 10. bod - vždy v okamihu, keď sa dej v knihe rozbehne :D
    dostať knihou po nose vďaka únave veru nie je sranda :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šak, keď už, tak aby nás poriadne nasrali, nie? :D
      To sa mi ešte nepodarilo :D mobilom dostávam pravidelne ale knihou ešte ne :D (aj keď...ráta sa mobil keď som tam čítala e-knihu? :D )

      Odstrániť
  10. Článek mě pobavil :)
    Kažení očí při čtení je mýtus, oči se čtením pouze unavují :)
    Jediné co zdržuje z uvedených bodů od čtení mě jsou sociální sítě a internet obecně, případně povinnosti ve škole a v práci. Vždycky jsem však schopná si najít svou chvilku na čtení :) (paradox je, že tento komentář píšu zrovna ve chvíli, kdy poprvé v životě prožívám období, kdy jsem za posledních 14 dní nepřečetla skoro nic, protože nemám vůbec čas na čtení, natož na procházení blogů a psaní toho vlastního :D. Blázinec :D) Každopádně jsi to sepsala hezky a gify mě bavily :) JSou vždycky perfektním oživením článku, já jen zatím nenašla čas, odvahu a sílu takový článek taky splácat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak, my väčšinou s Barčou tieto články píšeme spolu ale gify hľadá výhradne ona, lebo ja na to nemám nervy :D
      No, mňa poslednú dobu škola a internet :D ale tak, toto je spísané tak všeobecne, že tie, čo nás trápili predtým, poprpípade niekedy aj teraz :D ale nie pravidelne :D

      Odstrániť