Zimný knižný TAG

nejvíce timní knižní ta

Dlho tu nebol žiadny TAG,takže som sa snažila nájsť nejaký aký tu ešte nebol :D A kedže u nás už párkrát snežilo a je zima jak v mrazničke,tak  prečo nie Nejvíce zimní knižní TAG ktorý som našla na tomto peknom blogu ? 


Jakou knihu by sis nedokázala představit v zimě?
Barbora: No tu som musela zapátrať :D ani za nič som si nevedela spomenúť tak som mrkla na GR a  tam mi padlo do oka We were liars :) Proste to je taká letná kniha podľa mňa...
Maggie: Fúú, Léto na druhý pokus - vyslovene letná kniha, ktorá sa hodí na kúpalisko k vode a fakt si neviem predstaviť, že by som ju čítala cez dlhé zimné večeri






Kniha, která se odehrává v zimě?
Barbora:Kedže aktuálne čítam tak mi napadla Anna Karenina,veď predsa Rusko...a už keď sme pri Rusku tak mi napadol aj Medený Jazdec(síce nie celý ale nevadí)
Maggie: Hra o tróny. A jedna z mojich srdcoviek - Ak zostanem :).


Nejvíce zimní obálka?
Barbora: Nie je to slovenská obálka,ale vydeli ste tie úžasné,nové, anglické obálky na Game of Thrones a Dance with Dragons ? Keď som ich zbadala v Pante Ray :o :o šetrím od vtedy.
Maggie: Súhlasím s Barčou. Tie obálky sú nádherné! :)



Jaká je tvoje nejoblíbenější vánoční (zimní) pohádka? (mluvíme o filmu)
Barbora: Rise of the Guardians! (po česky Legendárni parta) :D Je to prevažne zimný animák...Je to vtipné,také milé,osamelý,drzý hrdina,poriadný badass +nie je možné nemilovať Jacka Frosta ! :3 Ale dosť o tom :D to by som mohla napísať celý článok len o Frostovi...takže z tých klasických slovenských je to Perinbaba,to je jediná rozprávka ktorú pozerám a nejde mi nervy. 
Maggie: Frozen! Odkedy vyšla tak je to pre mňa niečo úžasné a vždy sa pritom pobavím. Proste je to moja najobľúbenejšia rozprávka a fakt je to super. :D A ku klasickým by som povedala Tri oriešky pre populušku,  bez nej si Vianoce predstaviť vôbec neviem,


Jakou knihu bys četla o vánocích někde v teple u krbu?
Barbora: Preferujem v posteli ale dobre :D Určite Nočný cirkus.Prvý raz som ho čítala keď si ju kúpila Vika v akcii na internete.Úplne mi učarovala a navodila vianočnú atmosféru(pričom ja Vianoce až tak nemusím)
Maggie: Krb nemáme. :D  Ale povedzme, že áno, a potom by som si zobrala asi Nočný cirkus (ktorý mám teraz rozčítaný, možno bude recenzia niekedy v budúcnosti :D), lebo tá atmosféra, čo je tam opísaná, je niečo neuveriteľné.


Kniha, kterou jsi někdy dostala k Vánocům?
Barbora: Hm..Mechanickú princeznú naposledy myslím .Či to bolo na meniny? (mýli sa mi to lebo je to blízko :D ) 
Maggie: Pamätám si, že  od ségry som dostala Beznádejnú a na viac si akosi neviem spomenúť. :D

Jakou knihu si přeješ k Vánocům?
Barbora: No :D chcela som Nočný cirkus :D a dajme tomu že už som si ju už aj dopredu kúpila :D
Maggie: Chcela by som hlavne prvú a druhú časť Medeného jazdca - tretiu mám a tak nech to mám kompletné. A ségra tvrdí, že mi nejakú knihu už kúpila a nechce povedať akú - a najhoršie je, že ani ja netuším čo mi mohla vybrať :D A tak o dôvod viac prečo sa teším.


V jakém knižním příběhu (městě, světě) by jsi chtěla  prožít 
zimní svátky?
Barbora: V Londýne :) Vždy ma to lákalo...proste príde mi že v že na Vianoce je Londyń ešte raz taký krásny ako inokedy.Keby to bol ešte napr. v viktoriánskej ére....
Maggie: Mne je to jedno viacmenej. Mne sú najkrajšie keď je všade veľa snehu a tak. A keby si mám vybrať, tak asi Hogwarts (aj keď som vlastne knihu nečítala, ups). Treba k tomu niečo dodať? :) 

11 Komentáre

  1. Krásný TAG, možná jej sama někdy vyplním. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vianoce v Rokforte!! tiež!! ale tak, že by som už bola nejaká tretiačka, aby som mohla ísť aj do Rokvilu :))
    inak tie obálky na GOT sú fakt skvelé. ono to má toľko prevedení, že ani neviem, čo k čomu patrí, ale viem, že to má aj také super obálky filmové čo tam Johnko Snowko je :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super TAG! :) Mám ráda tagy a přijde mi, že nejvíc zajímají i čtenáře :) Pěkně odpovědi :) (krásně zimně laděné písmo, ale to tyrkysové (otázky) se mi na pozadí trochu hůř četlo, jen tak na okraj :))
    Možná tag sama sepíšu :) Abych navodila zimní atmosféru, když u nás ještě nepadla ani vločka!!!
    Musím se kouknout na Frozen! Já ostuda jsem ji doteď neviděla :D
    Ty ASOIAF obálky jsou boží!!!!
    Do Londýna bych chtěla v jakémkoli ročním období :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D ďakujeme..no to písmo jak teraz pozerám máš pravdu :) no čo už ... Tak u nás na Katarínu nasnežilo..

      Odstrániť
  4. Hezký tag! :) Já si se zimou spojím všechny ty vánoční pohádky :D A už se na ně zase těším, můžu to sledovat každý rok a nikdy se to neomrzí. A musím souhlasit, že Londýn musí být v zimě opravdu kouzelný, zatím jsem ho zažila jen v létě. Ale ještě víc bych chtěla do New Yorku, zažít tu atmosféru z filmů, veřejná kluziště a tak :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja som tam nebola vôbec :/ :D ale mňa zas New York neláka,jedine to klzisko možno... :)

      Odstrániť
  5. Čoho je skratka vlastne TAG? Len by som to chcela vedieť, pretože som v tomto ohľade akási nevzdelaná

    OdpovedaťOdstrániť
  6. je indexový názov priradený informácii/skupine informácií (najmä) na stránkach sociálnych sietí na internete. Tagging alebo tagovanie je priraďovanie (niečomu) tagu, teda samotné využitie tagov. :D To je z wikipedie...ale tak polemicky povedané je to termín,v ktorom sú informácie na danú tému.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Frozen mám moc ráda. O Legendární partě jsem ještě neslyšela, ale koukla jsem se na trailer a asi se na ten film budu muset kouknout, protože animáky miluju. =)

    OdpovedaťOdstrániť