Potulky svetom #2

A je tu druhý článok o miestach ktoré možno nie sú až tak známe,to im však neuberá na kráse :) Tentoraz sme sa sa pre Krakow ktorý my Slováci určite poznáme,

KRAKOW

Krakov, bývalé hlavné mesto Poľska a sídlo poľských kráľov, je dnes nielen významným priemyselným strediskom krajiny, ale medzi poľskými mestami má aj osobité postavenie vďaka svojej bohatej histórii, kultúrnym tradíciám a významným pamiatkam. V obvode Starého mesta sa napríklad zachovalo takmer 700 historických budov. Je aj sídlom najstaršej poľskej univerzity – Jagelovskej, založenej roku 1364.        

V Krakowe sme boli všetky tri,ja(Barbora) s Vikou spolu na školskom výlete,a Maggie počas výletu cez tábor.Musím povedať že som od toho mesta nečakala veľa,v podstate to bol výlet hlavne do Oswienčimu.To som bola prekvapená keď som zacítila miestnu atmosféru.Koč s koňmi dodával mestu historickú atmosféru,na námestí predávajú strašne veľa praclíkov(neboli dobré)všade bolo cítiť kebab(ktorý som si nestihla kúpiť! :( . V meste stretnete strašne veľa ľudí rôznych kultúr.+Nejde mi nedodať,ale nikde som nevidela toľko pekných chlapcov ako tam ! :3 Najprv sme boli v Sukieniciach,tam sú trhy ale skôr tak pre takých poriadnych turistov.Potom sme šli na Wawel čo je kráľovský zámok a ten bol nádherný.Po Waweli sme mali rozchod v meste,kde som jedla asi najlepšiu pistáciovú zmrzlinu vôbec! :) Podvečer sme šli do Krakowskej galérie(NÁKUPNE STREDISKO) kde to bolo strašné! Všetko som si chcela kúpiť a nakoniec som si nekúpila nič :DD A prekvapilo ma aké úžasne knihy tam majú!Pôvodne obálky...proste krása.Škoda že som nič nerozumela aj keď by som mala :D (Spiš).Neskôr večer sme si sadli na námestie ku fontáne a len tak sa rozprávali.Večer je Krakow nádherný.Nečakala som veľa od toho výletu,ale teraz sa tam chcem čo najskôr vrátiť! :)

Maggie:  Ako už Barča napísala, v Krakowe som bola na výlete z tábora. Do Krakowa som sa veľmi tešila už nejakú dobu a bola som rada, že som sa tam nakoniec dostala. Bohužiaľ, keď sme išli, trochu pršalo a keď sme už boli pred Krakowom, sa to rozpršalo ešte viac, tým pádom nám museli vymyslieť náhradný program. Pôvodný plán bol, že nám dajú rozchod na nejakom námestí (ja si fakt tie názvy nepamätám) kde bolo veľa takých malých stánkov so suvenírmi atď ale kvôli počasiu sme skončili v nákupnom stredisku (Galeria Krakowska tuším :D ) kde sme mali rozchod a teda sme si pobehali pár obchodov. Potom, aj napriek tomu počasiu sme sa išli prejsť k hradu, kde sme teda všetci skončili totálne mokrý (veď na čo brať parazól, že), ale výlet sa nám veľmi páčil a teda dúfam, že sa do Krakowa ešte dostanem. (Mala by som sa, o dva roky zo školy by sme mali ísť  Oswienčimu.) 



PÁR OBRÁZKOV A MOJÍCH FOTIEK :)





 





 

 







1 Komentáre