Jennifer L. Armentrout - Obsidian

Názov: Obsidian
Autorka: Jennifer L. Armentrout
Séria:  Lux #1
Žáner:  YA, Paranormal
Vydavateľstvo: Entangled Teen
Počet strán: 335
Hodnotenie na GR: 4,27* / 94 196
Názory iných čitateľov: Dogmatixx |



Anotácia: Začať od znova stojí za prd. 
Keď sme sa presťahovali do Západnej Virgínie tesne pred začiatkom môjho posledného ročníka, musela som prekúsnuť ten ich výrazný prízvuk, mizerné internetové pripojenie a veľa nudy...dokým som neuvidela môjho žhavý suseda, úžasne vysokého a tie jeho zelené oči. Všetko mohlo byť lepšie. 
A potom prehovoril. 
Daemon je neznesitelný. Arogantný. Na zabitie. Nevychádzame spolu.  Vôbec. Ale keď ma napadne cudzinec a Daemon doslova zamrazí čas, no, niečo...nečakaného sa stane. 
Ten žhavý mimozemšťan odvedľa ma označí. 
Počuli ste ma. Mimozemšťan. Ukázalo sa, že Daemon a jeho sestra majú plný vesmír nepriateľov, ktorý idú po ich schopnostiach a Daemonov dotyk ma rozžiari ako hlavnú ulicu vo Vegas. Jediný spôsob ako z toho vyviaznuť živá, je držať sa blízko Daemona, dokým zo mňa tie jeho mimozemské triky nezmiznú. 
Ak ho teda skôr nezabijem.  


Poznáte to, nie? Nudíte sa, rozmýšľate čo idete čítať, na to máte tak akurát náladu, prechádzate svojím zoznam to-read na GR a radšej ani nemyslíte na knihy, ktoré vás doma čakajú na poličke aby ste ich prečítali, veď...na tie nemáte náladu. V tom vám padne do oka nejaká kniha, otvoríte ju, anotácia zaujímavá ale vyzerá to tak divne, ale hodnotenie to má strašne dobré. A v tom si poviete, že aj tak sa nudíte, a šak skúsiť to môžete. 

Kniha bola pre mňa veľmi príjemným prekvapením, aj keď som od nej teda čakala viac. 
Príbeh začína tým, že hlavná hrdinka Katy sa presťahuje do totálneho zapadákova, teda ehm do nového mesta. Myslí si, že je to to najhoršie čo sa jej mohlo stať, keď zbadá jej totálne sexy suseda a je z neho totálne paf. Nezabudnime, že keď sa s ním spozná, tak zistí, že sa správa ako totálny kok  blbec, stále dáva najavo ako ju nemusí, ako ho otravuje, ale na druhej strane si ju až moc všíma a zaujíma sa o ňu? Samozrejme, máme z neho totálne hrdniu, ktorý je vždy tam keď sa ona ocitne v probléme...atď. A oveľa prekvapujúce je, že sa mi to aj cez toto všetko páčilo. 
Áno, od tejto knihy som čakala niečo akčnejšieho, ale dostala som hlavne YA príbeh a niekde na pozadí nejaká tá akcia. Ale, keď už tam bola tá akcia, tak už sa to konečne dalo. 

Rozhodne, nápad bol super. O mimozemšťanoch som toho veľa nečítala, lebo teda vôbec ma táto téma nelákala, ale Jennifer to úžasne dokázala podať a celkovo vymyslieť ten ich svet. Postavy boli super a dosť dobre vymyslené a napísané. Ak som sa aj bála, že celkovo tie vtipné situácie medzi Daemonom a Katy zmiznú, bála som sa zbytočne, lebo autorka ich tam aj naďalej dokázala ponechať a úžasne som sa pobavila. 
Katy 'Kitten' bola super postavou. Páčilo sa mi, ako vždy bola svojrázna a hneď nepodľahla Daemonovi a nestratila svoju hlavu. Tiež sa mi páčilo, ako proste stála pri priateľoch a nech sa jej ktokoľvek akokoľvek vyhrážal, nedala sa a vždy dosiahla svoje. 
Daemon bol skoro furt  miestami riadnym blbcom, ale čo sa mi páčilo bolo, ako sa staral o rodinu a hlavne teda o jeho sestru, ako ju všemožne ochraňoval (a takisto aj Katy aj keď jej tvrdil, že ju vlastne vôbec nemá rád...ale to už poznáme z X-tých kníh) 

Aby som to zhrnula. Kniha bola super, ale čakala som niečo viac. Ako som aj na začiatku písala, čakala som niečo akčnejšie, a nie hlavne teda YA knihu. Ale aj tak, kniha bola milým prekvapením, a verím, že ďalšie knihy budú určite lepšie a akčnejšie. 
Rozhodne, ak nad knihou rozmýšlate, odporúčam vám ju, lebo sa dosť pobavíte, zasmejete nad Daemonových a Katyných hláškach a ponoríte sa do premysleného mimozemského sveta. 


Tak čo, čítali ste knihu? Čo si o nej myslíte? Súhlasíte so mnou, že mohla byť akčnejšia? Tiež ste si tak zamilovali Daemona? :D 

7 Komentáre

  1. Všetci na yt ju ospevujú a aj ju mám na TBR liste už niekoľko mesiacov ale stále sa k nej neviem dokopať :D a btw. čítala si to ako fyzickú kópiu alebo ako ebook? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to fakt super :) a čítala som to online na prekladyknih.blog.cz

      Odstrániť
  2. Prvá kniha bola celkoom fajn, ale druhú som už nedočítala. Nejako mi vadilo, ako sa ten vzťah medzi nimi naťahoval a už som toho mala ku koncu plné zuby :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, mne sa viac ako táto ľúbila tá bonusovka (Shadows) lebo tam to vôbec nebolo preťahované atď ...tu to bolo fajn, tie hláškz...no a uvidím, dvojku chcem určite čítať, ale že kedy sa k nej dostanem je vo hviezdach

      Odstrániť
  3. Fíha, o autorke som teda veľa dobrého nepočula.:D Ale inak to neznie zle, hlavne s tým humorom... Ako taká klasická YA oddychovka, možno na také niečo raz budem mať náladu.:D Inak super recenzia.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď práve...jedny ju ospevujú a druhí nenávidia :D Ale tak, bolo to fajn, ale fakt som čakala niečo viac, proste tej akcii tam bolo málo (a keď už, tak bola dosť odfláknutá)

      Odstrániť
  4. Takže...ďalšia kniha, ktorá je na dlho zozname, ktoré si musím prečítať :D
    Vyzerá skutočne zaujímavo. :-) Vyberáte super knihy :3

    OdpovedaťOdstrániť