J.A. Redmerski ~ Radšej Vždy

Názov: Radšej Vždy
Autorka: J.A. Redmerski
Séria: Radšej Nikdy #2 (The Edge of Never #2)
Žáner: New Adult, Romance
Vydavateľstvo:  Ikar
Počet strán: 392
Hodnotenie na GR: 4,00* / 21 974
Názory iných čitateľov: Sue | Judit


Anotácia: Camryn Benettová nikdy nebola šťastnejšia. Päť mesiacov po náhodnom stretnutí v diaľkovom autobuse s Andrewom Parrishom, so svojou osudovou láskou, je s ním zasnúbená, čaká dieťa a svadba je len otázkou času. Pred sebou má nádhernú budúcnosť. Odrazu jej však osud prichystá ďalšiu ranu, ktorá tragicky zasiahne do ich spoločného života s Andrewom. 

Andrew nechápe, ako sa im to mohlo stať. Pokúša sa pohnúť ďalej a dúfa, že Camryn sa bude usilovať o to isté. Keď však zistí, že jeho láska ukrýva v sebe horu bolesti a pretvárka začína byť nebezpečná, nič ho nezastavý predtým, aby jej vdýchol nový život. Andrew je odhodlaný jej dokázať, že ich láska prežije čokoľvek, a rozhodne sa, že sa s Camryn vydajú na cestu pretkanú nádejou a vášňou. Len keby sa mu ju podarilo presvedčiť...Radšej vždy je pokračovaním knihy Radšej nikdy, príbehu dvoch mladých ľudí, ktorí lásku nehľadali, ale našla si ich sama. 


Do knihy som sa pustila hneď po Radšej Nikdy. Musím uznať, že Radšej Nikdy ma strašne bavilo, ale fakt najlepšou časťou bolo cestovanie. To som si aj najviac užila. V tejto knihe bolo už cestovanie vedlejšia a užila som si ju viac ako celok - čiže všetko dokopy. Takisto, momenty keď necestovali mi svojím spôsobom prišli zaujímavejšie ako cestovanie a to isté platilo naopak. 

"Je to, vieš, nezáleží na tom, čo robíš, dokonca aj keď sa snažíš zopakovať zážitok do najmenšieho detailu, nikdy to nebude tak, ako keď sa to prirodzene stalo po prvý krát." 


Kniha sa začína o pár mesiacov neskôr po skončení prvej, kedy si Andrew a Camryn zvykajú na ich normálny život. Tak nejak si ani neuvedomujú, že sa zasekli v Galvestone a ich život začína pripomínať stereotip. A tak riešia otázku kde budú bývať. Galveston alebo Raleigh? Rozhodne, keby toto bol ich jediný problém, tak by si určite pískali. Ale keďže ide o knihu a musí tam byť tá zápletka, zápletka tam teda bude. A tak trochu som ju čakala. Čo som nečakala bola vlastne reakcia tých postáv. Ale budiš, každý k tomu môže pristupovať po svojom a bol to osviežujúci prístup. Takisto, čo som dávala za dobre aj v jednotke a mala som pocit, že aha, v jednotke to nebolo, tu ma to neminie  - určite keď ste čítali jednotku tušíte o čo pôjde - áno, je to to tipické milujeme sa, rozchod, milujeme sa (najlepšie ak je rozchod kvôli nejakej blbosti, to som fakt nadšená) , tak to som teda ostala strašne milo prekvapená, keď ma to nakoniec obišlo aj v tejto knihe. Ako plus by som dala že stále tu máme cestovanie a teda kniha nestratila ani na svojej humornej stránke a dokázala ma znova rozosmiať.



"Pretože, toto je teraz náš život. Stretli sme sa na ceste; Spoznali sme sa a zamilovali sme sa na ceste. Tam je pre nás určené byť na akokoľvek dlho, a presne to budeme robiť, pokým nebude jasné, že by sme mali robiť niečo iné." 

Dej sa vyvíjal rýchlejšie a aj keď som frflala v recenzii na jednotku, že ten koniec bol urýchlený Prečo? Lebo sa dej zameral na tie dôležité body v ich živote a neboli tam zbytočnosti. Musím uznať, že kniha mi prišla lepšia ako jednotka. Jednotka bola pre mňa dosť zmetená, miestami nedomyslená. O tejto knihe sa to nedá povedať. Postavy boli vyspelejšie, ich chovanie mi prišlo, už vhodnejšie na ich vek a hlavne vzhľadom na to, čím všetkým si oni preskákali. Celkovo mi to prišlo, že tá kniha o niečo postúpila! A teda! Pozor!  Tzv. soundtrack k tejto sérii - čo vám poviem, asi iba to že napr. taká Borton Hollow od The Civil Wars mi hrá už odkedy som túto sériu začala čítať (týždeň dozadu? necelý tuším ) a asi tak skoro ani neprestane. Netreba dodávať, že doteraz som nič z tohoto štýlu nejako nevyhľadávala a dokonca aj tato na mňa kukal, akoby mi preskočilo. Čo už.
a podľa mňa by bolo lepšie keby sa to tak neuponáhlalo v tejto knihe som to pripisovala ako plus.

"Áno, toto rozprávanie sa končí, ale naša cesta nie. Pretože vždy budeme žiť naplno, až do konca našich dní." (v anglitčine to znie oveľa lepšie :D )

Aby som to zhrnula - medzi plusy  by som zaradila určite, že nie je klasickou NA (ako som už hore spomínala), cestovanie, soundtrack. Čo sa mi tak trochu nepáčilo boli niektoré postavy, ktorým nebol dosť venovaný čas a nemali v tejto knihe dostatočný priestor - a to hlavne Natalie a Blake. 
Sumasumárom, 4 kačičky a strašná chuť cestovať. 



Za poskytnutie knihy ďakujem vydavateľstvu YOLi. Knihu si môžete kúpiť TU

7 Komentáre

  1. Zaprvné to má krásou obálku, to se musí uznat. Jinak jsem knihu nečetla, ale vypadá to hezky a 4 kachničky nejsou málo. Určitě se to pokusím sehnat.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa páčila viac a proste aj ten štýl mi prišiel o niečo lepší ako v jednotke :) takže tak :)

      Odstrániť
  2. Prvý diel bol jednoznačne suprový, teším na tento :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento mi prišiel ešte lepší :) No, som zvedavá, čo na to povieš :)

      Odstrániť
  3. Sériu som neplánovala čítať, ale pri týchto recenziách v štýle "druhý diel je ešte lepší ako prvý a celé je to super" začínam váhať.:D Pekná recenzia.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi na tom niečo bude :D Ale nie, vážne bola dvojka lepšia ako jednotka :) Keď nebudeš mať čo čítať a budeš rozmýšľať nad nejakou oddychovkou, asi by som volila túto sériu :)

      Odstrániť
  4. Super recenze (a blog!), díky za tip na čtení! :)

    OdpovedaťOdstrániť