Samantha Youngová - London road

Názov: Down London road (On Dublin street 2)
Autorka: Samantha Young
Žáner: Young adult, Romance
Vydavateľstvo: Ikar (8.apríl 2014)
Počet strán: 440
Hodnotenie na goodreads: 4,25*/ 38 064 hlasov 

Anotácia: Johanna Walkerová nikdy nemyslela na seba. Nastal čas dopriať si kúsok šťastia. Johannu vníma okolie ako vypočítavú zlatokopku, ktorá sa ochotne vrhá do postele majetným chlapom a necháva sa vydržiavať. Vlastná matka ju považuje za neschopnú a žalost né je, že Jo, ako ju kamaráti oslovujú, postupne podľahne predsudkom a uverí im. Skrátka, nestojí za nič. Iba skutoční priatelia poznajú pravdu o jej nezávideniahodnom osude. Na Joiných pleciach vždy ležalo bremeno starostlivosti o rodinu, zvlášť mla dšieho brata Cola. Jo pri rozhodovaní neustále prihliada na bratovu budúcnosť, dokonca aj pri výbere partnera. Nedopustí, aby jej braček dopadol v živote ako ona. Rozum však dostane košom, keď spozná Camerona MacCaba, sexi neviazaného barmana a kolegu. Príťažlivý Cam si však Jo zjavne zaškatuľkoval ako vypočítavú mrchu, a keď sa prisťahuje na London Road do bytu o poschodie nižšie, vyzerá to na poriadnu katastrofu. Ako sa jej teraz podarí ututlať zahanbujúcu pravdu o matke a potlačiť hriešne myš lienky na drzého, no atraktívneho Cama? Veď je zadaná!

“I guess that’s the problem when you really get to know someone.
 You learn all their triggers and emotional buttons, 
and unfortunately, in times of war, you press them.” 

Hneď na začiatok chcem podotknúť, že táto kniha je akokeby pokračovanie knihy Dublin street, ktorú som ja vďaka mojej šikovnosti a nevšímavosti nečítala. Takže to nemám s čim porovnávať, a sčasti je to dobré! Keďže ja som obrovský romantik, a milujem to klišé kde je hlavná hrdinka dobré dievča a chalan zlý chlapec, tak ma strašne potešilo keď som sa dozvedela že táto kniha je písaná na nejaký taký štýl. Kniha ma zaujala aj tým, že problémy hlavnej hrdinky a nielen jej, sú v dnešnej dobe veľmi často vyskytované a podľa mňa zle riešené! 

“Has anyone ever told you, you are the most despicable, judgmental, self-righteous, obnoxious fuckwit that ever existed?”

K hlavnej hrdinke.. Johanna je krásne dievča, s dychuberajúcou postavou, ktorá obsahuje neskutočne dlhé nohy až po zem!! a veľmi nesebeckou povahou! Popravde sa jej ani nečudujem.. veď jej spôsob žitia jej nedovoľuje sa správať inak ako obetavo a nesebecko! Núti ju byť v predsudkoch iných výpočitavou zlatokopkou, ktorej ide len o peniaze. No najhoršie je, že sama tomu uverí, a sama seba považuje za nič! Vlastne v jej živote sa nachádza jej brat Cole, ktorého stráži ako oko v hlave a nedopustí aby sa mu len na hlave skrížil vlas! Ďalej je tu jej mama, ktorá má vlastné problémy a takpovediac aj zabudla že nejaké tie deti má. No a potom je tu pár jej priateľov a samozrejme jej zlaté bane. Lenže ako sa vraví.. Po každej búrke príde slnko, tak aj v jej živote konečne zažiari v podobe Camerona.
Myslím že tento popis absolútne stačí na to, aby ste si o ňom urobili vlastné predsudky! Ale ako vieme predsudky sú vážna hlúposť, tak ich hneď vypusťme z hlavy, pretože Cameron je.. vážne kus!! :D Je to typ chalana za ktorým sa otočíte. Vysoký, svalnatý, potetovaný, dosť pekný a sebavedomie z neho iba srší! Ale ako hovorí jeden citát (7 bilion people, 14 bilion faces), nieje každý taký, ako vyzerá. A ako vieme prvý dojem robí veľa, u nich to bolo extrémne! Ona ho brala ako za sexi bad boya, a on ju ako za vypočítavú zlatokopku.. Ale Cameronovi sa samozrejme otvorili oči čo malo patrične svoje následky! No nebol ich vzťah vážne unexpectedly?? Ale kniha má 440 strán, čo je dosť na to aby sme danú postavu spoznali! A Camerona sme spoznali dosť na to, aby sme si ho obľúbili, pretože on bol to slniečko po búrke v Jocelyninom živote. On jej ho ukázal v plnej kráse!


Celkové hodnotenie tejto knihy je pozitívne! Má to peknú tému, ktorá sa ukážkovo rozvíja, ďalej to má fajn zápletky, vážne super postavy a celkovo vo vás vytvára príjemnú atmosféru. Ako som spomínala, tak téma knihy sa v dnešnom svete vyskytuje často, a táto kniha vás núti zamyslieť sa nad tým! Teda aspoň mňa..Vrelo každému túto knihu odporúčam,vďaka tomu že vo vás počas čítania nevytvára žiadne prudké reakcie na dej, alebo rozdýchavanie a vyhadzovanie knihy von oknom! :D žiadne otvorené konce a napínavé pokračovania po ktorých si vytrháme polovicu našich vlasov nás nečakajú (finally!!) Je to úplná oddychovka pri ktorej sa zasmejete, a možno aj poplačete! :) Kniha je obohatená takými chúlostivejšími scénami, ktoré sa ani zďaleka nepodobajú 50-tim odtieňom! :D Takže ak máte chuť na trošku romantiky, a na ďalšieho chalana do nášho zoznamu budúcich manželov URČITE siahnite po tejto knihe! 

Ale ako každá kniha, tak aj táto má nejaké tie muchy ktoré mi vadili, tak knihe dávam

3 Komentáre

  1. London Road bolo super, aj keď neviem prečo, ale Dublin sa mi zdal lepší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem posúdiť, pretože som Dublin nečítala ale určite sa do toho pustím! :)

      Odstrániť
  2. Uz druha kniha, kterou si budu muset precist..:D Fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť