10 vecí čo nám v knihách najviac vadí


Takže rozhodli sme sa že každý týždeň(budeme sa snažiť:D ) pridáme jeden článok do tejto rubriky.Tentoraz sú to veci ktoré sa nevyskytujú všade,ale vyskytujú sa často.Veď o čom by boli tie knihy keby sadli úplne každému?

1.HLAVNÁ HRDINKA
-Povedzme si to na rovinu.Hlavné hrdinky,boli,sú a budú vždy otravné.(česť výnimkám).Neviem čím to je,ale väčšinou sú najmenej prepracované postavy,ktoré rozmýšľajú,teda NEROZMÝŠĽAJÚ!!!Povedzte koľko krát ste mali chuť najmenej vyfackať napríklad takú Noru z Zavrhnutého? 

        
2.ROZCHODY
-Veď jasné!!!Prečo nespôsobiť rozchod vášho najobľúbenejšieho páru ? Prípadne sa dokopy ani nedajú!Najlepšie ich potom dať zase dokopy a zase rozísť ! Veď prečo nie? A keď nespraví ani jedno,ani druhé...tak prečo ich nerozhádať na smrť?Alebo radšej medzi nich postaviť niekoho ďalšieho?(o tom až však v 4-ke)
-
3.SMRŤ
-Tak toto je asi vec čo ma vie najviac naštvať.Kto môže byť taký bezcitný a zabiť postavy ako ....(vyberte si sami ..je z čoho :D ).V poslednej dobe nie je žiadny koniec série bez nejakej smrti.Ja len na to pozerám mojím WTF pohľadom a nemám slov. -_- Vďaka bohu za tých pár autorov ktorý toto nerobia.Počkajte...poznám vôbec takého?
4.TROJUHOLNÍKY
-Ďalšia,tak povediac už klasika.Prečo všade pchajú tie trojuholníky?Najlepšie je že vždy je jeden  dobrý chlapec a druhý zlý. Tie dievčatá majú schizofréniu abo čo ?Chcú raz jedno a potom hneď dačo iné!Chápem že sa to občas stáva...ale už je to v knihách až príliš časté.+Hrdinky sa stanú vtedy strašne otravnými.(Chvalabohu že u Tessy sa to nestalo aj keď bola k tomu blízko :D 
5.NUDNÉ OPISY
-Musím priznať že aj keď som detailistka,niektoré dlhé nudné opisy my vadia.Ešte tak sa dajú zniesť v dobrodružných knihách ale odtiaľ potiaľ.Nie to ešte v obyčajných situáciach ako je cesta do školy.Koho to zaujíma?
6.OTVORENÉ KONCE
-OTVORENÉ KONCE.Sebeckosť najvyššieho stupňa.Prečo nenechať čakať čitateľov na to čo stane a nakoniec im nepovedať nič,prípadne kúsok z neho ? A potom ich nechať dlho čakať na nejaké bonusovky alebo nenapísať vôbec nič?
7.ZBYTOČNÉ PREDĹŽENIE
-Myslím že k tomu nemám čo dodať.Proste z jeden knihy sú zrazu 2,potom 3 zachviľu 6 a tak ďalej.Pozrite sa napríklad na Upírske denníky v ktorých oživujú znova záporakov aby bolo o čom písať.

8.NEPRAVDEPODOBNOSŤ
-Najkrajší chlapec na škole.Dievča s ktorým sa nikto nebaví...a zrazu BUM! Zaľúbia sa do seba. Zrazu dievča/chlapec zistí že je niečim strašne výnimočný a musí zachrániť svet. S týmito vecami by som mohla pokračovať donekonečna. Okey,zázraky sa občas dejú ale nie tak často.Ďalej tu patria už PREHNANÉ náhody,klišé a tieto veci.

9.POLEPŠENÝ BAD-BOY
-Polepšenie.Zlý chlapec+dobré dievča=Láska=dobrý chlapec.Ako vážne,čo to má sakra byť ? Z potencionálneho kriminálnika sa stáva zlatíčko čo je schopné umývať riady a starať sa o mladších súrodencov.No určite.
10.PREKVAPIVÉ  ZÁVERY KTORÉ NIE SÚ PREKVAPIVÉ
-A je to tu.Posledná vec. Autor/ka sa nás snaží niečim prekvapiť,ale my na to prídeme už v polke knihy.To sa mi stáva často a tak sa snažím nerozmýšľať moc :D Nie vždy sa to však dá.Na konci už len kričím HURÁ že na to konečne prišli :)




10 Komentáre

  1. Skvělý článek! :) Přesně tyto věci mi na knížkách taky vadí. Někde se to dá ještě odpustit ale někde už je to příliš. Třeba upíří deníky už jsem přestala číst někde v půlce, protože to bylo pořád to samé dokola.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D ..Ja som tu poslednú už nečítala...Otvorila som knihu zozadu a tam o Stefanovi básni.Tak som sa na to vykašľala :D

      Odstrániť
  2. Smrti ma ani tak nehnevajú, mne to príde ako normálna súčasť knihy, teda ak autor/ka to napíše fakt super až ma rozplače. Ale napríklad (fakt idem napísať už recenziu na tú chujarinu Loving Mr. Daniels to neskutočna konina), keď autor/ka TAK veľmi chce aby ta kniha bola smutna, že zabije kazdeho tak toto uz je fakt veľa :D

    Noru z Hush Hush si už ani nepamätám, ale najotravnejšie hlavné hrdinky zatiaľ u mňa Ana z 50 shades a PIGEON z beautiful disaster (keďže v knihe inak nez Pigeon ani pomenovana nie je ta som zabudla ako sa vola :DDD).

    A mňa úplne najviac ser.... hnevá, keď autor/ka vymyslí dokonalú tému príbeh všetko a proste začne písať a celé to dojeb... dokašle :D (viď Loving Mr. Daniels zase :D fakt idem napisat recenziu a podelit sa s ludmi so svojou frustráciou :DDD). Alebo maybe someday... proste take silne pointy maju tie knihy a tak ich dokakaju :( chce sa mi vtedy plakat normalne :D

    pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie smrti naserú hlavne keď sú totálne zbytočné, ehm, taká vedľajšia postava z Experitmentu... -.- Vážne, ak tie smrti nemjaú dôvod tak ma to vytáča!:D
      Nepoviem, že niektoré, keď sú dobre napísané, napr. TFIOS nie sú dobré, hej sú, majú zmysel, ale tie len kvôli tomu aby bol príbeh smutnejší, tak to ma vytáča :D

      Nezabudni na Luce z Pádu, tá bola tiež otravná (a to mám tú sériu rada, len proste vymeniť hl. hrdinku a budem spokojná :D )

      Maybe Someday bola úžasná kniha :3 Nejedna slza ukápla :D a takisto aj pri Beznádejnej...Colleen píše dojímavé príbehy... :)

      Odstrániť
  3. :D Presne také smrte som myslela...alebo tie zbytočné vieš :D ...Nora je krava proste :D 50 shades som nečitala,a už asi ani nebudem :D ta ehm-...Amy ne?? Tiež dobrý príklad. Som zvedavá na tu recenziu! :D Napíš!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super článek :D pobavila jsem se a hned jsem si taky vzpomněla se segrou na Kelsey z Tygří ságy :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo, tá tiež pekne liezla na nervy a to som prečítala iba jednu knihu :DD

      Odstrániť
  5. Úžasný čláánok a vážne ma miestami aj pobavil. :)
    Najviac mi asi vadia nudné opisy, to je také neznesiteľné, to už normálne preskakujem strany.
    Smrte tiež nie sú moje obľúbené, hlavne keď sú úplne nezmyselné a postava zomrela len tak, to ma vie rozzúriť.
    A celkovo rozchody tiež moc nemusím, hlavne keď autorka tvorí z knihy telenovelu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Telenovela!!! To je výstižne :D A tie opisy hlavne vedia človeka odradiť pritom neskôr môže byť kniha super.Ešte dobre že som vytrvalá lebo inak by som prišla o pár dobrých kníh.

      Odstrániť
  6. Nudné opisy sú ešte v pohode, no ak sú aj dlhé, to ma už ide rozhodiť. S ostatnými bodmi v podstate súhlasím. Smutné, napínavé a otvorené konce mi nevadia iba v tom prípade, ak ide iba o knihu zo série a nie o úplný koniec série.

    OdpovedaťOdstrániť