Veronica Roth- Rezistencia


Môže obsahovať spoilery z Divergencie! 

Názov: Rezistent 
Autorka: Veronica Roth
Žáner: 
Vydavateľstvo: 
Počet strán: 424 strán 
Hodnotenie na goodreads: 4,22


Anotácia: Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.



“Cruelty does not make a person dishonest, the same way bravery does not make a person kind.”

Divergencia ma veľmi zaujala! Hneď ako prvú som si všimla obálku, a potom som si prečítala anotáciu, a bola som v tom! Úžasný dej, postavy, prostredie.. jednoducho dokonalosť. A keď sa mi do rúk dostala Rezistencia, tak som všetko odložila, a pustila sa do nej. Po konci divergencie som očakávala úžasnú knihu, ktorá ma zaujme niekde v polovici, a budem sa tešiť na ďalšiu časť. Mýlila som sa! Kniha ma zaujala hneď na začiatku, a ja som sa netešila.. jednoducho som ďalšiu časť potrebovala!


“Sometimes,” he says, sliding his arm across my shoulders, 
“people just want to be happy, even if it’s not real.” 


Už od začiatku bola kniha napínavá. Koniec Divergencie začal ,,vzburou" medzi frakciami, ktorých systém bol dokonalý..Ale dokonalosť predsa neexistuje! Tris a Tobias majú pomaly celú knihu medzi sebou mierne ,,spory", ktoré sa aj keď snažia vyriešiť, tak neúspešne.. Smúti za stratou blízkych, snaží sa ďalších zachrániť a vlastne chce zachrániť aj svet! :D Pribudlo nám niekoľko nových postáv ktoré sme si (teda aspoň ja) obľúbili... Ak vás šokoval koniec Divergencia, a priebeh Rezistencie, koniec vás tak očarí, že budete..mimo. Vyrazí vám dych, ktorý budete späť ťahať dosť dlhú dobu...


Kniha má 400 strán, no ani jedná nieje nudná! Neustále sa tam niečo deje. Autorka má veľa esá v rukáve, takže prekvapení nieje nikdy dosť! Kniha je napínavá, smutná, vtipná... Autorka vytvorila ďalšie umelecké dielo ktoré si zaslúži vážne veľkú poklonu od nás čitateľov.


“I’m not important. Everyone will do just fine without me,” I say. “Who cares about everyone? What about me?”


Ďalšia časť tejto série sa volá Experiment (Allegiant), ktorá už u nás na Slovensku vyšla. Utekajte si ju hneď teraz prečítať (ten kto ju nečítal) pretože sa vážne oplatí!
Divergencia už vyšla aj na filmovom plátne, a v kinách môžme očakávať aj Rezistenciu niekedy v marci budúceho roka (2015)...Takže sa tešme, a spolu očakávajme ďalší dokonalý film!


Môj konečná názor na túto knihu, ako ste si mohli všimnúť, je veľmi pozitívny! Autorka vytvorila majstrovské dielo, a ja jej za to len ďakujem! :) Takže tejto knihe samozrejme dávam:

                                                             


4 Komentáre

  1. Já miluji tuhle sérii :). Už abych se pustila do třetího dílu :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mě tahle série taky hodně baví, ale zase ne tolik, aby mi třeba ještě na další měsíce uvízla v hlavě, jako některé jiné knihy :D
    Na film určitě zajdu, ale bojím se, aby ho nezkazili... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To som fakt jediná, koho táto časť vôbec nebavila? Došla som po druhú kapitolu a tam som aj skončila. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Knižnicami mi nechce dať ani prvý diel- furt ju niekto má, už ma štvú :D Včera som kukala film a napodiv som celkom chápala pointu (aspoň v rámci normy, lebo normálne sú sfilmované knihy väčšia katastrofa...)

    OdpovedaťOdstrániť