Our to-read list


Rozmýšľali sme aký článok by sme tentokrát dali, a rozhodli sme sa, že tentokrát dáme knihy, ktoré sa chystáme čítať :)

Maggie: 
Anotácia: Sedemnásťročná Mia má všetko, po čom kedy túžila - milujúcu rodinu, priateľa, dokonca ju prijmú na prestížnu umeleckú školu na druhom konci krajiny. Nevie sa rozhodnúť, či si má vybrať lásku a život s rodinou, alebo hudbu.

V jedno februárové ráno sa však všetko zmení - na výlete s rodičmi a s bratom cestou v aute na okamih spokojná zavrie oči...a keď ich otvorí, stojí v priekope. Na jej okraji vidí ich havarované auto a jej rodičia ležia mŕtvi pri ceste. Krátko na to zbadá ďalšie telo. S prekvapením zisťuje, že hľadí sama na seba a spontánne sa pýta: Som mŕtva?

Ešte včera mala veľa možností, ktorými sa jej život mohol uberať, dnes stojí pred jedinou otázkou: Zostanem?


Viktória: 

Anotácia: Harry Potter je znovu na prázdninách u otravných Dursleyovcov. Chce sa od nich odpútať, a tak sa zúčastní na Svetovom pohári v metlobale spolu s Hermionou, Ronom a Weasleyovcami. Okrem toho sa po sto rokoch na Rokforte pripravuje Trojčarodejnícky turnaj a majú sa na ňom zúčastniť dve ďalšie čarodejnícke školy. Harry aj naďalej túži byť obyčajným štrnásťročným čarodejníkom. Má však smolu, lebo nie je obyčajná - dokonca ani podľa čarodejníckych meradiel. V jeho prípade to môže mať smrteľné dôsledky...






 

BARBORA: (Môže obsahovať spoilery k predošlým častiam!)


Antonácia: Čas sa kráti… Bránu Smrti, tajomný prechod medzi svetom živých a mŕtvych ovládla Gaia so svojimi pomocníkmi. Zástupy nestvôr prúdia na zem a chystajú sa prevziať vládu nad svetom. Prídu Percy a jeho priatelia na to, ako bránu uzavrieť? Dokážu sa vrátiť z hlbín Tartaru, najtemnejšej časti podsvetia, ktorému vládne boh mŕtvych Hádes? Nebude to jednoduché! Grécky a rímski bohovia nedokážu svojim deťom pomôcť a k Táboru polokrvných sa blíži armáda rímskych polobohov, aby ho zničila. Sedem statočných hrdinov z proroctva musí znovu nasadiť svoje životy za záchranu bohov, ľudstva a celej civilizácie.

4 Komentáre

  1. Ak zostanem by som si rada aj ja prečítala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bohov olympu by som si chcela prečítať :D Hádam raz :D Percy Jackson je super

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak zostanem se mi moc líbí! :) Hned jsem si ji zapsala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bohovia olympu sú ešte lepší ako Percy :D hlavne mám radá 2-ku (Neptúnov syn) kde je veľa s Percym :D

    OdpovedaťOdstrániť